FOTO Maia Sandu a avut o discuție cu Joe Biden: președintele american, invitat în Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

FOTO Maia Sandu a avut o discuție cu Joe Biden: președintele american, invitat în Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o discuție cu liderul de la Casa Albă Joe Biden. Șefa statului a vorbit cu omologul său de la Washington despre consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova. Totodată, Maia Sandu l-a invitat pe Joe Biden să viziteze din nou Republica Moldova. 

Reprezentanții Președinției Republicii Moldova precizează că șefa statului moldovean a participat pe 21 februarie la evenimentul public de la Varșovia la invitația președintelui SUA.

Se menționează că după adresarea președintelui american, șefa statului a discutat cu omologul său de la Washington despre consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea publică în țară.

„I-am transmis președintelui Biden că moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere, să trăiască în siguranță și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană și i-am mulțumit pentru sprijinul important oferit de către SUA pentru dezvoltarea economică și transformarea democratică a țării noastre”, declară Maia Sandu.

Totodată se menționează că lidera de la Chișinău a folosit ocazia acestei întâlniri pentru a-i transmite președintelui Statelor Unite ale Americii mesajul că, în situația dificilă în care ne aflăm cu un război la hotar, avem nevoie și mai mult de sprijinul SUA pentru a ne consolida reziliența economică.

„Îi suntem recunoscători poporului american și pentru ajutorul oferit de către Guvernul SUA în ultimul an în vederea depășirii crizei energetice. Acest lucru ne-a permis să oferim compensații cetățenilor cu venituri mici pentru a putea face față mai ușor prețurilor crescute la resursele energetice. Mizăm în continuare pe susținerea guvernului american în efortul nostru de diversificare a surselor de energie și de consolidare a securității energetice”, a menționat președinta.

Maia Sandu a mai spus că, „prietenii noștri americani ne-au fost alături încă din primii ani de independență și ne bucurăm să îi știm în continuare alături de Moldova și acum, în aceste vremuri complicate”. „L-am invitat pe președintele Biden să ne viziteze din nou țara”, a conchis șefa statului.

FOTO Maia Sandu a avut o discuție cu Joe Biden: președintele american, invitat în Republica Moldova

presedinte.md

FOTO Maia Sandu a avut o discuție cu Joe Biden: președintele american, invitat în Republica Moldova

presedinte.md

Amintim că liderul de la Casa Albă a ținut în Polonia un discurs istoric care a marcat un an de la începerea războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. În cadrul discursului, Joe Biden a salutat-o pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu. „Mă mândresc să fiu alături de dumneavoastră și de poporul iubitor de libertate din Republica Moldova”, a spus liderul american. „Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate, să-și câștige independența”, a declarat Joe Biden, iar ulterior a solicitat aplauze pentru șefa statului și Republica Moldova.

De menționat că Joe Biden a vizitat Republica Moldova. În martie 2011, Biden a venit la Chişinău în calitate de vicepreşedinte al Statelor Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: