(FOTO) O echipă NATO de asistență consultativă a ajuns la Chișinău. Discuții cu conducerea MAEIE
Full Article 2 minutes read

(FOTO) O echipă NATO de asistență consultativă a ajuns la Chișinău. Discuții cu conducerea MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit, pe 31 ianuarie, echipa NATO de asistență consultativă pentru reziliență (RAST) care efectuează o vizită în Republica Moldova. La evenimentul au participat secretarul de stat Vladimir Cuc, secretarul de stat al Guvernului, Adrian Băluțel, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, experții civili din cadrul NATO și reprezentanții instituțiilor naționale.

În debutul evenimentului, Vladimir Cuc s-a referit la importanța consolidării rezilienței Republicii Moldova în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. „Unul din elementele importante în acest sens reprezintă susținerea experților de la Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență de la Bucureși care fac parte din delegație”, a declarat oficialul.

„Discuțiile cu echipa de experții va ajuta autorităților naționale să identifice mai bine legăturile și interdependențele între diverse sectoare de politici publice și să consolideze reziliența țării în ansamblu.”, a adăugat secretarul de stat.

Secretarul de stat al guvernului Adrian Băluțel a menționat importanța edificării instituțiilor puternice, reziliente, capabile să răspundă la amenințările cu care se confruntă regiunea noastră. „Din acest motiv este nevoie de expertiză din partea echipei NATO, din partea României, care ne va ajuta să construim o reziliență solidă și sustenabilă”, a declarat acesta.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat s-a referit la cooperarea strânsă cu autoritățile moldovenești și deschiderea experților din România pentru a oferi expertiza necesară țării noastre. „Reziliența niciodată nu este sută la sută realizată, acest proces începe și se află într-un proces continuu, mereu apare ceva nou, reziliența este un aspect colectiv, ea trebuie să fie integrată. Dacă o țară nu este rezilientă, acest lucru se reflectă și asupra țării vecine, deci suntem interdependenți. Reziliența înseamnă a fi pregătit și a răspunde rapid situațiilor de urgență.”, a declarat Raed Arafat.

În perioada 31 ianuarie – 1 februarie 2023, vor avea loc reuniuni tematice în domeniul sporirii rezilienței și nivelului de pregătire pentru situații de urgență civilă la diverse instituții din țară.

(FOTO) O echipă NATO de asistență consultativă a ajuns la Chișinău. Discuții cu conducerea MAEIE

MAEIE


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: