FOTO Persoane rănite la Odesa, un muzeu de artă avariat și un crater imens în centrul orașului 
Full Article 2 minutes read

FOTO Persoane rănite la Odesa, un muzeu de artă avariat și un crater imens în centrul orașului 

Centrul Odesei a fost ținta unui atac cu rachete noaptea trecută. Sunt persoane care au suferit răni. Clădirea unui muzeu, care se află în lista patrimoniului cultural UNESCO, a fost avariată. Iar pe una din străzile centrale ale Odesei s-a format un crater imens. Precizările au fost făcute de reprezentanții regiunii și presa ucraineană. 

Cinci persoane au suferit răni urmare a atacului nocturn asupra centrului Odesei, a anunțat șeful administrației militare a regiunii Oleg Kiper. El a adăugat că victimele au fost internate la spital.

În plus, potrivit lui Kiper, a fost avariată clădirea Muzeului de Artă, inclusă în lista patrimoniului cultural UNESCO și care astăzi împlinește 124 de ani. 

Pereții clădirii sunt deteriorați, unele geamuri sunt sparte. Se lucrează pentru inspectarea și înregistrarea daunelor sitului de serviciu din zona patrimoniului mondial UNESCO”, a adăugat Kiper. 

Severrealii raportează că muzeul, situat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, a adăpostit peste 10.000 de opere de artă înainte de război, inclusiv picturi ale celor mai renumiți artiști ruși și ucraineni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Unian scrie că oamenii au raportat pe rețelele de socializare că pe una din străzile centrale ale orașului s-a format un crater imens.

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: