(FOTO) Plastic transformat în asfalt. Administrația de Stat a Drumurilor va testa un material nou
Full Article 1 minutes read

(FOTO) Plastic transformat în asfalt. Administrația de Stat a Drumurilor va testa un material nou

În cadrul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a fost prezentat produsul MR8. Potrivit oficialilor, acesta este fabricat din material plastic reciclat și poate fi utilizat în amestecurile de asfalt reducând volumul de bitum necesar, cu scopul de a minimiza cheltuielile și emisiile de CO2.

Produsul este fabricat de compania „MacRebur” din Scoția, reprezentată în Republica Moldova de „Dorsa Group” SRL.

Conducerea ASD susține că MR8 îmbunătățește caracteristicile fizico – mecanice ale îmbrăcămintei rutiere și poate fi adăugat în mixturile asfaltice în proporție de 10-15% din componenta bitumului, rezultând o economie de 5-10% comparativ cu costurile pentru bitum. Materialul reciclat MR8 minimizează emisiile de CO2 cu 1.55 kg pentru fiecare kilogram de MR8 folosit.

„În primăvara anului 2022, atunci când ne vor permite condițiile meteo, vom executa un sector experimental cu MR8, pentru a verifica implementarea acestuia pe drumurile din țara noastră”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

La prezentarea produsului au fost invitați agenții economici și reprezentanții companiilor de proiectare din domeniul infrastructurii rutiere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: