FOTO Șeful unui stat european a zburat peste 3.500 kilometri pentru summitul din Moldova. Cine este
Full Article 2 minutes read

FOTO Șeful unui stat european a zburat peste 3.500 kilometri pentru summitul din Moldova. Cine este

Șeful unui stat european a zburat peste 3.500 de kilometri pentru a participa la summitul Comunității Politice Europene (CPE), găzduit joi, 1 iunie, de Republica Moldova, ilustrând, astfel, importanța geopolitică a evenimentului organizat de Chișinău. Este vorba de premierul islandez, Katrin Jakobsdottir, notează hotnews.ro

La fel ca în cazul celorlalți aproape 50 de șefi de stat și oficiali de rang înalt care au sosit în localitatea Bulboaca, aflat la 40 kilometri distanță de Chișinău, premierul islandez Katrin Jakobsdottir a fost primit de președintele moldovean Maia Sandu.

„Scopul alianței este de a promova dialogul politic al țărilor europene, indiferent de locul în care acestea se află în sistemul instituțional european în ceea ce privește apartenența la UE și NATO”, afirmă site-ul guvernului islandez cu privire la participarea la summitul CPE, ce are loc la Castelul Mimi din Bulboaca.

De altfel, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a transmis joi un mesaj puternic privind viitorul european al Republicii Moldova, afirmând că aceasta poate adera la Uniunea Europeană, chiar și în absența unei soluții pentru problema Transnistriei, regiunea separatistă pro-rusă din estul Republicii Moldova aflată într-un conflict „înghețat” cu Chișinăul încă de la începutul anilor 1990.

Amintim că Republica Moldova a găzduit, pe 1 iunie, un eveniment istoric pentru țara noastră – Summitul Comunității Politice Europene. 50 de lideri europeni, între ei președinți, prim-miniștri și conducători ai UE, și-au dat întâlnire în țara noastră pentru a discuta riscurile de securitate.

Următorul Summit CPE va avea loc în Spania, în toamna acestui an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: