Colaj NM

(FOTO) Summitul va trece, lucrările rămân. Satul Bulboaca, modernizat de urgență înainte de întrunirea Comunității Politice Europene

În satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, se desfășoară lucrări de amenajare, înainte de summitul Comunității Politice Europene, planificat pentru data de 1 iunie. Pe 12 aprilie, localitatea a fost vizitată și de către președinta țării, Maia Sandu.

Primarul localității Ion Berzoi a anunțat că, la intrările principale în localitatea Bulboaca, au fost montate inscripțiile iluminate cu denumirea satului.

O locuitoare a scris cu această ocazie pe o rețea de socializare: „Mulțumim Guvernul Republicii Moldova pentru investițiile de milioane în satul Bulboaca și implicarea în amenajarea lui. Amintim, președintele Maia Sandu va desfășura în satul Bulboaca, la Castelul Mimi, summitul Comunității Politice Europene”.

Pe 11 aprilie, președinta țării Maia Sandu a fost pe 11 aprilie într-o vizită la Bulboaca, Anenii Noi. Aceasta a discutat cu localnicii și a vizitat o fermă de vaci și o fabrică de lactate, potrivit administrației prezidențiale.

Amintim că, la începutul lunii martie, Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat începerea lucrărilor între Chișinău și satul Bulboaca. Lucrările urmează să fie efectuate pe circa 30 de km din drumul Chișinău-Tiraspol, Florești – Anenii Noi și Bulboaca-Delacau. Costul lucrărilor de reparație este de 225,7 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Fondul rutier. Pe 15 martie, Administrația de Stat a Drumurilor a semnat un contract, fără licitație, cu patru companii: Rutador, Nouconst, Dromas Cons și Genesis International.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat pentru NM lucrările sunt realizate în legătură cu evenimentul din 1 iunie și că trebuie să fie finalizate până pe 15 mai.

Summit-ul Comunității Politice Europene va avea loc la Castel Mimi. Sunt așteptați să participe 47 de președinți, prim-miniștri și șefi de instituții europene.

Comunitatea politică europeană este un nou format de cooperare a statelor de pe continentul european. Ea este destinată țărilor candidate, fostelor state membre ale UE și celor care sunt legate de UE prin acorduri economice și care împărtășesc valori europene comune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM cere pedepse pentru negarea crimelor comunismului: „E o formă de complicitate morală”

Partidul Național Moldovenesc propune ca negarea crimelor comunismului — inclusiv deportările, foametea organizată și execuțiile — să fie sancționată prin lege. Formațiunea susține că o astfel de măsură este necesară pentru protejarea memoriei victimelor și a demnității naționale, în contextul în care, susține PNM, mai mulți politicieni laudă URSS.

Vedem politicieni care vorbesc despre realizările URSS, în timp ce ignoră suferința a sute de mii de oameni deportați, umiliți și executați în propria lor țară. Noi considerăm că a venit timpul ca R. Moldova să-și apere memoria istorică prin lege. Propunem modificarea Codului penal și introducerea unei pedepse cu închisoare pentru negarea, justificarea sau trivializarea publică a crimelor comise de regimul comunist, inclusiv deportările, foametea organizată, represiunile intelectualilor și execuțiile extrajudiciare. Negarea crimelor comunismului este o formă de complicitate morală în aceste crime”, a declarat liderul PNM, Dragoș Galbur.

PNM susține că exemplul unor țări europene care au condamnat regimurile totalitare ar trebui urmat și de Republica Moldova.

***

Amintim că anterior, Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Republica Moldova a solicitat autorităților modificarea Codului Penal, astfel încât negarea crimelor comunismului să fie sancționată.

Solicitarea avenit după declarațiile liderului blocului politic „Победа”, Ilan Șor, care „ar fi negat existența represiunilor comuniste din perioada 1917–1989”. Potrivit unui apel public lansat de organizație, astfel de afirmații „insultă memoria victimelor deportărilor, foametei organizate și a altor crime comise de regimul sovietic”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: