(FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului

Banca Naţională a Ucrainei a prezentat joi o bancnotă comemorativă, pentru a marca prima comemorare a invaziei Rusiei, pe o parte fiind reprezentaţi trei soldaţi care înalţă drapelul naţional, transmite Digi24.

Pe cealaltă parte a bancnotei de 20 de hrivne (0,54 dolari) este o imagine cu două mâini legate, o aluzie la crimele de război de care sunt acuzate forţele ruseşti că le-ar fi comis în Ucraina. Moscova a negat aceste acuzaţii.

„Pentru a marca comemorarea războiului, am decis să lansăm o bancnotă comemorativă, care va descrie o mică parte dintr-un an de emoţii, modele, conţinut şi lucruri reprezentative”, a afirmat Andrei Pîșnîi, guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei (NBU), la prezentarea bancnotei la Kiev.

De la începutul invaziei ruseşti, în 24 martie, Banca Naţională a Ucrainei face eforturi semnificative pentru a păstra economia pe linia de plutire şi a menţine stabilitatea.

Din vara anului trecut, hrivna este legată de dolar la o rată fixă (36,57 hrivne pentru un dolar), iar Banca Ucrainei intervine în mod regulat pe piaţă pentru a sprijini moneda naţională. Datorită ajutoarelor occidentale de miliarde de dolari, rezervele valutare ale Ucrainei au urcat la aproape 30 miliarde de dolari, un nivel uşor mai ridicat decât la începutul războiului.

Noua bancnotă conţine caracteristici de securitate inovatoare şi vor fi puse în circulaţie 300.000 de bancnote, a anunţat guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei.

A fost nevoie de opt luni pentru realizarea designului şi pentru producerea bancnotei, iar Banca Naţională a Ucrainei vrea să facă o serie de bancnote comemorative pentru a înregistra războiul prin mijloace vizuale. De asemenea, oficialii planifică deja noi bancnote pentru celebrarea victoriei şi a reconstrucţiei ţării.

(FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului (FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului (FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului (FOTO) Ucraina lansează o bancnotă pentru a marca un an de la începutul războiului


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: