(FOTO) Un drum situat între localitățile Strășeni-Negrești va fi blocat. Există risc de revărsare a râului Bîc
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Un drum situat între localitățile Strășeni-Negrești va fi blocat. Există risc de revărsare a râului Bîc

În legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina) pâna la 800 m3/s, în râul Nistru, și dat fiind faptul că pentru zilele următoare se anunță ploi, Administraţia de Stat a Drumurilor în comun cu APL și CFM redirecționează temporar un drum între localitățile Strășeni-Negrești.

Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru zilele următoare anunță ploi și dat fiind faptul că ridicarea majoră a nivelului apei peste partea carosabilă se datorează revărsării necontrolate a râului Bîc, Administraţia de Stat a Drumurilor în comun cu APL și CFM intervin pentru a preveni blocajele de trafic pe segmentul de drum în cauză prin redirecționarea temporară a acestuia pe un alt drum din zonă.

Astfel, la data de 15.04.2023 în jurul orei 12:00 va fi asigurat un drum de ocolire în zona km 1+300, peste trecerea de cale ferată la nivel.

Administraţia de Stat a Drumurilor îndeamnă conducătorii auto să circule cu prudență segmentul de drum situat între localitățile Strășeni-Negrești și să respecte semnalizarea temporară.

Amintim că în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina) pâna la 800 m3/s, în râul Nistru, în intervalul 12 – 17 aprilie se prognozează creșterea nivelului apei pe sectorul localitatea Naslavcea – orașul Dubăsari cu 2.2 – 3.2 m, față de nivelul din 11 aprilie (ora 08:00). Apa se va scurge în limitele albiei minore.

Pentru 15 aprilie, meteorologii informează că în râul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stânca va avea loc variația nivelului apei cu 20-50 cm.

R. Nistru, pe sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 20-100 cm.

În râul Nistru, pe sectorul or. Dubăsari – s. Răscăieți va avea loc variația nivelului apei cu 20-110 cm.

Citește și: Vremea de Paște în Moldova. Prognoza meteorologilor

(FOTO) Un drum situat între localitățile Strășeni-Negrești va fi blocat. Există risc de revărsare a râului Bîc

Administraţia de Stat a Drumurilor

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: