FOTO Un militar rus, care a apărut alături de Putin în discursul său de Revelion, a murit în Ucraina 
Full Article 2 minutes read

FOTO Un militar rus, care a apărut alături de Putin în discursul său de Revelion, a murit în Ucraina 

În Ucraina a murit un locotenent care se afla în spatele lui Putin în discursul acestuia de Anul Nou. Potrivit The Insider, Iurii Șnaider este originar din regiunea Krasnoiarsk a Rusiei și este locotenent principal al Forțelor Aeropurtate rusești. 

Despre moartea militarului a scris pe Twitter utilizatorul Necro Mancer, care colectează date despre cei decedați. De asemenea, informația despre moartea lui Șnaider a fost confirmată pentru Novaya Gazeta Europa de doi cunoscuți ai bărbatului. 

După înregistrarea lui Putin de Anul Nou, Șnaider a spus într-un interviu pentru NTV că își va aminti de întâlnirea cu Putin toată viața.

Pe 31 decembrie, Putin i-a oferit lui Șnaider Ordinul Curajului pentru „respingerea unui atac puternic” al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 12 ianuarie 2023, militarul a revenit în prima linie a războiului.

Un cunoscut al lui Șnaider a spus jurnaliștilor de la Novaya Gazeta Europa că bărbatul a murit pe 7 februarie în regiunea Lugansk. Potrivit acestuia, Șnaider a fost comandant de pluton și a murit din cauza unor răni. 

FOTO Un militar rus, care a apărut alături de Putin în discursul său de Revelion, a murit în Ucraina 

theins.ru

Amintim că președintele Federației Ruse Vladimir Putin, în mesajul său de felicitare cu prilejul Anului Nou, a vorbit nu pe fundalul Kremlinului ca de obicei, ci pe fundalul militarilor care participă la „operațiune specială din Ucraina”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: