Franța: O femeie care și-a împușcat fostul tată vitreg, cu care are patru copii, a fost eliberată
Full Article 3 minutes read

Franța: O femeie care și-a împușcat fostul tată vitreg, cu care are patru copii, a fost eliberată

Valerie Bacot, o femeie de 40 de ani din Franța judecată pentru că și-a ucis fostul tată vitreg, care a abuzat-o de la 12 ani și cu care are patru copii, a fost eliberată. Instanța a decis vineri să o condamne la 4 ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare. Cum acuzata a stat deja un an în închisoare, nu mai are de făcut nicio zi de închisoare. Este deznodământul unui caz care a șocat Franța, scrie Digi24.

Valerie a fost violată la 12 ani de tatăl ei viteg, cu 25 de ani mai în vârstă. Apoi, când mama ei naturală a alungat-o de acasă, acesta a obligat-o să-i devină lui soție. În plus, a forțat-o să se prostitueze, pentru a avea o sursă de venit.

Cei doi au împreună 4 copii.

Declicul a venit când bărbatul a vrut să-și violeze și fiica de 14 ani. Atunci, femeia pe care o abuzase timp de un sfert de secol nu a suportat să mai îndure și un incest și l-a împușcat.

Crima

La 13 martie 2016, după o ceartă violentă, Valérie Bacot și-a împușcat soțul, Daniel Polette. I-a tras un glonte în cap după ce inițial încercase să-l facă să ia, fără să știe, un somnifer.

Femeia a spus că se temea ca fiica sa de 14 ani să nu aibă aceeași soartă ca ea. Cele două fiice mai mari, de 16 și 17 ani, precum și Lucas Granet, iubitul de 16 ani al fetei, au ajutat-o să îngroape cadavrul într-o pădure. Apoi, Valérie Bacot s-a dus la poliție să anunțe dispariția soțului ei.

Cadavrul a fost găsit după mai bine de un an, la 3 octombrie 2017, grație unei informații date de mama lui Lucas și la indicațiile lui Valérie Bacot.

Arestarea și procesul

Valérie Bacot și copiii săi au fost arestați în octombrie 2017. Femeia a fost inculpată pentru crimă, iar fetele sale pentru tăinuirea unui cadavru și ascunderea unei crime. După un an de detenție, Valerie a fost eliberată sub control judiciar. Cei trei minori care au ajutat-o să ascundă cadavrul au fost condamnați la șase ani de închisoare cu suspendare.

Procesul lui Valérie Bacot a început la 21 iunie 2021, femeia riscând închisoarea pe viață, potrivit dreptului francez.

Între timp, însă, Valerie a primit susținere din partea publicului. A fost lansată o petiție care a strâns peste 75.000 de semnături în ianuarie 2021 și apoi peste 540.000 în iunie 2021, pentru a cere eliberarea femeii sau grațierea ei de către președintele Emmanuel Macron.

Vineri, 25 iunie 2021, în ultima zi a procesului, Ministerul Public a anunțat că cere doar cinci ani de închisoare, dintre care patru cu suspendare, ceea ce permitea eliberarea femeii, pentru că ea deja a făcut un an de închisoare. La auzul veștii neașteptate, Valerie a leșinat în sala de judecată.

Eliberarea

În cele din urmă, Valérie Bacot a fost condamnată la patru ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare. Femeia a ieșit liberă din tribunal, în aplauzele susținătorilor.

Valérie Bacot și-a povestit tot calvarul într-o carte intitulată „Toată lumea știa”, publicată în mai 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: