Fulgere și vijelie. Jumătate de țară e sub cod galben meteorologic
Full Article 50 second read

Fulgere și vijelie. Jumătate de țară e sub cod galben meteorologic

Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea a fost emisă pentru 23 mai. 

Avertizarea este valabilă începând cu ora 13:30 până la 18:00, pe 23 mai, în raioanele din centrul și sudul Republicii Moldova.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat cu vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe timp de Cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

 

Fulgere și vijelie. Jumătate de țară e sub cod galben meteorologic

Facebook/Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: