Galina Dodon s-a prezentat la Procuratură, în legătură cu munițiile depistate la percheziții
Full Article 2 minutes read

Galina Dodon s-a prezentat la Procuratură, în legătură cu munițiile depistate la percheziții

Mama fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, Galina, a fost citată la Procuratura Anticorupție, pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia din timpul perchezițiilor. Informația a fost confirmată pentru NM procurora Mariana Cherpec. 

Se menționează că pe 27 iulie curent Galinei Dodon i s-a adus la cunoștință învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită.

„Azi a fost pentru a i se aduce la cunoștință rezultatele unei expertize dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia în procesul de efectuare a perchezițiilor”, a comunicat Mariana Cherpec.

Întrebată despre munițiile depistate la mama fostului președinte și dacă sunt alte detalii pe caz, Cherpec a precizat: „Ține de datele urmăririi penale care la această etapă nu pot fi divulgate”.

Fostul președinte Igor Dodon a reacționat la citarea mamei sale la Procuratură. El a venit cu explicații cu privire la munițiile depistate la Galina Dodon.

„Cele câteva cartușe de vânătoare, găsite într-o casă unde există de decenii tradiția de vânători la soț și la feciori, sunt un motiv de a purta o femeie în etate prin procuraturi? V-ați speriat că mama mea poate organiza o lovitură de stat? Vai de capul vostru”, a scris Dodon, pe Facebook.

Amintim că pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile care aparține fostului președinte Igor Dodon, inclusiv domiciliul mamei sale, Galina Dodon.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei fostului șef al statului au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

Pe 19 iulie curent, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a spus că mama sa se afla la spital. Potrivit acestuia, Galina Dodon „se simțea foarte rău”.

De cealaltă parte, procurorii care instrumentează cazul lui Dodon au menționat că după ameliorarea stării de sănătate, mama fostului președinte urmează să se prezinte la Procuratură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: