Galkin, Makarevici, Pugaciova și Zemfira ar putea rămâne fără averea din Rusia. Propunerea președintelui Dumei de Stat
Full Article 1 minutes read

Galkin, Makarevici, Pugaciova și Zemfira ar putea rămâne fără averea din Rusia. Propunerea președintelui Dumei de Stat

Speakerul Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a propus confiscarea averilor cetățenilor ruși care au părăsit Federația Rusă și susțin Ucraina.

Aflându-se peste hotarele țării, dau în chirie imobile, continuă să primească onorarii din contul cetățenilor ruși. Și în același timp își permit să toarne zoi asupra Rusiei, să insulte soldații și ofițerii. Ei simt că scapă nepedepsiți și cred că justiția nu va pune mâna pe ei”, a scris Volodin pe Telegram.

Oficialul rus a adăugat că declarațiile publice ale „imigranților” în susținerea Ucrainei pot fi calificate drept „chemări la acțiuni de extremism, reabilitarea nazismului sau discreditarea Forțelor Armate ruse”.

Volodin propune completarea Codului Penal cu un amendament despre confiscarea averilor din Rusia.

Amintim că, de la invazia Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022, mai multe persoane publice au părăsit Federația Rusă și au criticat acțiunile Kremlinului. Printre aceștia se numără comediantul Maxim Galkin și soția sa, artista Alla Pugaviova, interpreta Zemfira, solistul trupei „Mașina Vremeni” Andrei Makarevici, criticul de film Anton Dolin, ș.a.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: