Galkin, Makarevici, Pugaciova și Zemfira ar putea rămâne fără averea din Rusia. Propunerea președintelui Dumei de Stat
Full Article 1 minutes read

Galkin, Makarevici, Pugaciova și Zemfira ar putea rămâne fără averea din Rusia. Propunerea președintelui Dumei de Stat

Speakerul Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a propus confiscarea averilor cetățenilor ruși care au părăsit Federația Rusă și susțin Ucraina.

Aflându-se peste hotarele țării, dau în chirie imobile, continuă să primească onorarii din contul cetățenilor ruși. Și în același timp își permit să toarne zoi asupra Rusiei, să insulte soldații și ofițerii. Ei simt că scapă nepedepsiți și cred că justiția nu va pune mâna pe ei”, a scris Volodin pe Telegram.

Oficialul rus a adăugat că declarațiile publice ale „imigranților” în susținerea Ucrainei pot fi calificate drept „chemări la acțiuni de extremism, reabilitarea nazismului sau discreditarea Forțelor Armate ruse”.

Volodin propune completarea Codului Penal cu un amendament despre confiscarea averilor din Rusia.

Amintim că, de la invazia Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022, mai multe persoane publice au părăsit Federația Rusă și au criticat acțiunile Kremlinului. Printre aceștia se numără comediantul Maxim Galkin și soția sa, artista Alla Pugaviova, interpreta Zemfira, solistul trupei „Mașina Vremeni” Andrei Makarevici, criticul de film Anton Dolin, ș.a.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: