Gavrilița, despre cele 6 avioane MiG-29, care ar fi fost solicitate de Kiev: „Sunt țări mult mai bine dotate, care să ofere acest ajutor”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, despre cele 6 avioane MiG-29, care ar fi fost solicitate de Kiev: „Sunt țări mult mai bine dotate, care să ofere acest ajutor”

Premierul R. Moldova Natalia Gavrilița a comentat în premieră informațiile apărute în presa din Ucraina, cu privire la faptul că autoritățile din Ucraina ar fi solicitat Chișinăului să ofere cele 6 avioane MiG-29 pe care le deține.

„Moldova este alături de Ucraina și cetățenii ucraineni încă din prima zi a acestui război injust. Chiar și acum, deși numărul de refugiați descrește, avem peste 90 de mii de oameni în Moldova, oferim ajutoare umanitare. În ceea ce privește asistența pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă, economică, energetică, care să ofere acest ajutor”, a răspuns Gavrilița la întrebarea jurnaliștilor.

La insistența jurnaliștilor de a răspunde dacă a existat sau nu o astfel de solicitare din partea Kievului, premierul a refuzat să ofere detalii. În ceea ce privește starea celor 6 aparate de zbor, Gavrilița a adăugat: „Cred că vă puteți adresa Agenției Proprietății Publice pentru detalii”.

În ajun, presa ucraineană  a scris că autoritățile au venit cu o astfel de solicitare către R. Moldova încă din primele zile de invazie. Autorul materialului face trimitere la o sursă care susține că Ucraina a cerut ca avioanele să fie vândute sau să le ”împrumute”, însă conducerea țării ar fi fost refuzată pentru că „autoritățile de la Chișinău le-ar fi spus vecinilor că nu vreau să se certe cu Rusia din acest motiv”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: