Gavrilița s-a întâlnit cu reprezentanții FMI, care își încheie misiunea în Moldova peste trei zile
Full Article 1 minutes read

Gavrilița s-a întâlnit cu reprezentanții FMI, care își încheie misiunea în Moldova peste trei zile

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu membrii misiunii Fondul Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan. Potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost analizate „evoluțiile economice recente și progresul atins în implementarea programului cu Moldova, susținut de FMI”. Precizăm că misiunea FMI își încheie activitatea în Moldova la 29 iulie curent. 

Totodată, părțile au discutat despre provocările cu care se confruntă economia țării noastre, în contextul crizei economice globale, dar și despre măsurile întreprinse și planificate de Executiv pentru depășirea crizelor și asigurarea rezilienței economice.

Ruben Atoyan a precizat că scopul misiunii în țara noastră este de a efectua o primă evaluare a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF).

Programul de 40 de luni, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021 și este finanțat printr-un credit în mărime totală de circa 784 milioane de dolari, dintre care 217 milioane au fost deja debursate.

Misiunea Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova va fi încheiată la 29 iulie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: