Gazele în Europa continuă să se ieftinească. Pentru prima oară din septembrie 2021, prețul a scăzut sub $700
Full Article 1 minutes read

Gazele în Europa continuă să se ieftinească. Pentru prima oară din septembrie 2021, prețul a scăzut sub $700

Prețul gazelor naturale în Europa, pentru prima dată din 2021, a scăzut sub 700 USD pentru mia de metri cubi.

Prețul gazului în Europa, pe 5 ianuarie, a scăzut sub 700 de dolari la 1 000 de metri cubi pentru prima dată din septembrie 2021, conform bursei ICE din Londra. Scăderea prețurilor este de peste 2,8%.

Amintim, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că Republica Moldova este asigurată cu suficiente stocuri de gaze naturale pentru această iarnă. El a menționat că Energocom procură gaze pentru malul drept al Nistrului de pe piața internațională la un preț mai mic, față de prețul prevăzut în contractul cu Gazprom.

Directorul Moldovagaz Vadim Ceban a anunțat că, în luna ianuarie, Moldova va cumpăra gaz natural din Rusia la un preț de aproximativ $1230 pentru 1000 de metri cubi. Întregul volum achiziționat va fi direcționat către regiunea transnistreană. În decembrie, prețul a constituit 785 de dolari per mia de metri cubi. 

Andrei Spînu a menționat că malul drept cumpără gaze naturale de pe bursele internaționale. Zilele astea am cumpărat de la bursele europene cu €900, a comunicat vicepremierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: