Gazprom livrează gaze naturale Republicii Moldova conform prevederilor noului contract
Full Article 2 minutes read

Gazprom livrează gaze naturale Republicii Moldova conform prevederilor noului contract

La 1 noiembrie a început livrarea gazelor rusești în Moldova în baza unui nou contract semnat cu Gazprom. Informația a fost confirmată pentru NM de către secretarul de presă al „Moldovagaz” Alexander Barbov, care a menționat că în următoarele zile presiunea din rețeaua de transport al gazelor se va redresa complet.

„Livrările de gaze conform unui nou contract cu Gazprom au început în această dimineață. În această perioadă a anului, consumul mediu ponderat de gaze pe malul drept al Moldovei variază între 80-85 milioane de metri cubi pe lună și depinde de temperatura aerului. Presiunea din conductele de gaz crește treptat și va reveni la normal în următoarele 24 de ore”, a spus Alexander Barbov.

El a menționat că Gazprom furnizează Republicii Moldova cu 11,13 milioane de metri cubi pe zi, inclusiv și pentru regiunea transnistreană.

Amintim că contractul dintre Gazprom și Moldovagaz va fi prelungit pentru 5 ani și va fi utilizată formula de preț propusă de partea moldovenească. Anunțul a fost făcut în seara de 29 octombrie, de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: