George Simion rămâne în vama Leușeni. Mulți parlamentari români au venit să îl susțină (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

George Simion rămâne în vama Leușeni. Mulți parlamentari români au venit să îl susțină (VIDEO)

Deputatul român George Simion, copreședintele AUR, rămâne în vama Leușeni și cere să fie lăsat să intre în Republica Moldova, ca să participe la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Asta în pofida faptului că acesta are interdicție, până în 2023, de a intra în țară. În semn de susținere cu George Simion, la punctul de trecere a frontierei, au venit 12 parlamentari români.

George Simion a cerut ca autoritățile de la Chișinău să facă o excepție, ca să poată participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Aceasta a încercat să intre în Republica Moldova în după-amiaza de 14 martie, însă nu a fost lăsat de către polițiștii de frontieră.

„Cerem suspendarea aplicării interdicției în cazul meu. Într-un mod similar am avut o interdicție în 2015, când nici măcar nu eram demnitar al statului român și atunci s-a putut interveni ca, de pe o zi pe alta, să se suspende aplicarea acestei interdicții pe perioada desfășurării  procesului, care n-a ajuns la nicio finalitate, nu s-a constatat nicio încălcare din partea mea și am fost lăsat să intru în Republica Moldova”, a argumentat Simion.

Deputatul român a atras atenția că sunt mai mulți parlamentari români la frontieră, care au venit să îl susțină.

„Sperăm să nu ajungem la altfe forme de protest, sperăm să ni se permită accesul și sperăm să ajung la înmormântarea maestrului Nicolae Dabija. Nu vrem să iscăm alte discuții și alte probleme, dar sunt în vama Leușeni 12 parlamentari din Parlamentul României. Cerem autorităților române să ne apere interesele și să se bată pentru solicitările noastre. Nu cerem nicio încălcare de la lege nici doamnei Maia Sandu, nici Ministerului de Interne, ci doar să înțeleagă prin prisma relațiilor privilegiate pe care le are România cu Republica Moldova că această stiuație nu este normală, că suntem demnitari ai statului român și ne dorim un viitor comun România-Republica Moldova pe ambele maluri ale Prutului”, a mai spus George Simion.

Amintim că George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

George Simion este un activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. Din decembrie 2020 este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: