Germania a donat peste 50 de mașini și echipament tehnic poliției din Moldova. Investiția se ridică la aproape 4 milioane de euro
Full Article 2 minutes read

Germania a donat peste 50 de mașini și echipament tehnic poliției din Moldova. Investiția se ridică la aproape 4 milioane de euro

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a oferit Inspectoratului General al Poliției (IGP) peste 50 de automobile și un lot de echipament tehnic, destinat polițiștilor. Valoarea donației constituie 3,8 milioane de euro, precizează IGP.

Potrivit sursei citate, donația conține 32 de mașini de marcă Dacia Duster, 24 de autovehicule Skoda Octavia, 20 de sisteme inteligente ,,PICAR” care urmează a fi montate în mașinile de patrulare, 587 unități de tehnică de calcul, echipamente speciale de investigație și intervenție, un echipament pentru cartografierea accidentelor rutiere și alte echipamente tehnice.

„Sunt recunoscător autorităților germane și partenerilor GS Foundation pentru că ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de implementare a standardelor europene în activitatea Poliției. Sunt încrezut că astfel de activități comune în domeniul polițienesc vor continua și pe viitor. Sistemul inteligent ,,PICAR” este o inovație pentru Poliția Națională, ceea ce va spori siguranța rutieră”, a declarat la eveniment șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

IGP precizează că donația are loc în contextul Memorandumului de înțelegere încheiat între Global Security Sector Reform Foundation și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind cooperarea în scopul îmbunătățirii activității și condițiilor de muncă ale polițiștilor, precum și întărirea capacităților instituționale la amenințările emergente de securitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: