Germania instituie condiții speciale pentru călătorii din Moldova. Accesul liber în țară, doar celor vaccinați
Full Article 3 minutes read

Germania instituie condiții speciale pentru călătorii din Moldova. Accesul liber în țară, doar celor vaccinați

Începând cu 19 septembrie 2021, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet), elaborată de autoritățile de la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă publicat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), cu referire la Ambasada Republicii Moldova la Berlin, intrarea în Germania este permisă  doar persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 sau celor care vor prezenta permis de ședere, contract de muncă sau acte care să explice călătoria. 

Astfel, călătorii care merg în Germania din Republica Moldova, trebuie să respecte următoarele condiții:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;
3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

Persoana urmează să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane.

De asemenea, pentru a evita obligativitatea carantinei, persoana urmează să încarce dovada vaccinării pe site-ul sus-menționat.

În caz contrar, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, i.e. doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară, printre care:

(a) permis de ședere/domiciliul legal;

(b) contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;

(c) reuniune familială (soț/soție/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;

(d) tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la 2 însoțitori;

(e) studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.

Precizăm că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Mai multe informații pot fi consultate AICI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: