Germania va livra Ucrainei circa 40 de vehicule de luptă Marder
Full Article 1 minutes read

Germania va livra Ucrainei circa 40 de vehicule de luptă Marder

Germania a declarat că dorește să livreze Ucrainei în jur de 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder înainte de sfârșitul lunii martie, iar vicecancelarul Robert Habeck a declarat că Berlinul ar putea trimite în cele din urmă întreaga sa flotă funcțională a acestor tipuri de blindate.

Germania a anunțat că va furniza vehicule Marder Ucrainei, sporind sprijinul militar pentru Kiev pentru a respinge forțele ruse, comunică hotnews.ro cu referire la Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit a declarat că un sistem de rachete antiaeriene Patriot din stocurile armatei va fi, de asemenea, livrat Ucrainei în primul trimestru.

Antrenamentul pe vehiculul Marder va avea loc în Germania și va dura aproximativ opt săptămâni, a adăugat Hebestreit.

Vorbind la Brevik, Norvegia, vicecancelarul german Habeck a spus că Germania ar trebui să trimită „toate vehiculele Marder care sunt operaționale” în Ucraina. Habeck nu a precizat care ar fi numărul exact.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: