Gheorghe Cavcaliuc – citat la PCCOCS în dosarele Petic și Verbițchi. Ar urma să fie audiat în calitate de învinuit
Full Article 2 minutes read

Gheorghe Cavcaliuc – citat la PCCOCS în dosarele Petic și Verbițchi. Ar urma să fie audiat în calitate de învinuit

Liderul Partidului Acasă Cosntruim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a fost citat la Procuratură, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Informația a fost confirmată, pe 29 octombrie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Gheorghe Cavcaliuc este somat să se prezinte la Procuratură în data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

„Așa cum ambele dosare de investigare a acestor cauze penale prezintă un interes social sporit, PCCOCS va continua să informeze publicul despre avansarea investigațiilor, în măsura în care desfășurarea acestora și drepturile figuranților nu ar fi afectate”, au mai menționat procurorii.

***

Pe 20 iulie 2021, Procuratura a confirmat că Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor. Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el acuză procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese. La începutul lunii august, acesta a fost filmat la Londra.

Pe 1 septembrie, Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon localizarea lui Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: