Gheorghe Nazaruc, achitat în dosarul de șantaj. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Buiucani
Full Article 2 minutes read

Gheorghe Nazaruc, achitat în dosarul de șantaj. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Buiucani

Gheorghe Nazaruc, alias Jora, a fost achitat în dosarul de șantaj. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Buiucani, astăzi, 31 martie. Magistratul Vitalie Budeci a ajuns la concluzia că acțiunile sale nu întrunesc elemente infracționale și l-a eliberat din arest la domiciliu.

Partea motivată a deciziei va fi anunțată la ședința din 28 aprilie. Decizia instanței Buiucani poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate a declarat pentru NM că „după publicarea sentinței integrale, cu includerea părții motivatoare, procurorii PCCOCS vor lua act de raționamentele acesteia, pentru argumentarea apelului”.

Menționăm că Nazaruc a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Acesta a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale, a intrat în Moldova neîmpiedicat de nimeni.

Gheorghe Nazaruc este cunoscut în mediul criminal ca „Jora”, pe care Chișinăul l-a anunțat în căutare internațională. Pentru aceasta, el a folosit pașaportul său rusesc pe numele Gheorghii Orlov. Ulterior, la fel, neîmpiedicat de nimeni, a plecat din Moldova în Ucraina, unde a fost reținut de forțele de ordine locale. Pe 14 decembrie 2020, a fost extrădat din Ucraina autorităților moldovene. 

Potrivit vicepreședintele PAS. Igor Grosu, Jora a venit în Moldova pentru ca în caz de necesitate, „să facă presiuni asupra unui politician în favoarea lui Dodon”, iar „coridorul verde” la intrare-ieșire i-a fost asigurat de ministrul afacerilor interne Pavel Voicu. La rândul său, Voicu a dat asigurări că „în calitate de ministru, nu s-a implicat niciodată în soluționarea problemelor celor care sunt certați cu legea”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: