columbista.com

Grecia a început să primească primii săi turiști. Cetățenii căror state nu vor fi obligați să stea în carantină

Grecia a început să primească primii săi turiști, începând de astăzi, 15 iunie. Cetățenii din 29 de țări, care au o rată scăzută a cazurilor de coronavirus, vor putea vizita Grecia. Aceștia vor fi testați aleatoriu la aeroport. Persoanele din alte state, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, sunt obligați să treacă testul la COVID-19. În caz de rezultat negativ, aceștia vor fi obligați să stea în carantină timp de o săptămână, iar în caz de rezultat pozitiv – două săptămâni, informează BBC

Totodată, începând de astăzi au fost reluate zborurile internaționale către aeroportul de la Salonic. Astfel, turiștii din 29 de țări vor avea acces în Grecia. Este vorba despre ​​Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveția, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croația, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Letonia, Liban, Lituania, Ungaria, Coreea de Sud, Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Finlanda. Potrivit Ministerului Turismului, lista va fi actualizată până la 1 iulie.

Precizăm că Franţa va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând cu 1 iulie. De asemenea, Comisia Europeană recomandă statelor membre ale spațiului Schengen și statelor asociate spațiului Schengen să elimine controalele la frontierele interne până la 15 iunie 2020 și să prelungească restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE până la 30 iunie 2020, pe baza unei coordonări comune.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: