Grosu comentează decizia lui Voronin de a protesta alături de ȘOR: „Își adună în jurul lui elevii”
Full Article 3 minutes read

Grosu comentează decizia lui Voronin de a protesta alături de ȘOR: „Își adună în jurul lui elevii”

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a comentat astăzi, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, decizia Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) de a protesta alături de Partidul „ȘOR”. Grosu susține că Voronin, pe care îl acuză că ar fi adus pe scena politică din țară „toți bandiții”, și-ar aduna „în jur elevii”. Potrivit președintelui Parlamentului, în spatele protestelor anti-guvernare ar sta „hoții” și „bandiții”, în frunte cu deputatul fugar Ilan Șor.

„În spatele acestor proteste îmi pare rău să spun, sunt niște hoți, niște bandiți. Azi a apărut o investigație. Stă (nr Ilan Șor) într-o vilă luxoasă, în Israel și treabă nu are. Trimite îndemnuri la proteste acasă”, a declarat Igor Grosu.

Speakerul Parlamentului a comentat și decizia comuniștilor de a participa la protestele antiguvernamentale, alături de Partidul „ȘOR”. Potrivit lui Grosu, Voronin și-ar aduna, astfel, „elevii în jurul său”.

„Eu nu îmi făceam iluzii niciodată vizavi de acest partid. Singuri au oferi dovadă că această colaborare a fost din 2000 până în 2009 și că legăturile și schemele pe care le făceau și datoriile pe care și le-au plătit sau nu unul altuia i-au determinat să fie împreună. Vorbind despre PCRM și Voronin amintesc fraza „Regele-i gol”. (…) Tatăl mafiei, așa cum l-am numit odată public, i-a adus pe scena politicii din Republica Moldova pe toți bandiții. Majoritatea discipolilor lui sunt fie implicați în furtul miliardului, fie în Laundromat. (…) Își adună în jurul lui elevii”, a mai declarat Grosu.

„Un comportament de mancurți, care nu pot trăi fără stăpâni” – așa a comentat președintele Legislativului vizita comună a deputaților Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova și Petru Jardan și comunistul Constantin Starîș la Moscova – acolo unde ar fi abordat subiecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două state.

„Sunt conștienți că nu au nicio șansă să negocieze. E comportamentul slugarnic al unor politicieni din Republica Moldova. Nu face altceva decât să dovedească ca oamenii aceștia sunt împotriva Republicii Moldova, că nu își doresc aici stabilitate și că vor doar să își apere pielea și să destabilizeze situația în Republica Moldova. În rest nimic, absolut nimic”, a conchis Grosu.

Precizăm că Partidul „ȘOR” a organizat, în ultima perioadă, odată cu reținerea deputatei Marina Tauber, zeci de manifestanții în capitală și nu doar. Manifestațiilor s-au alăturat, de fiecare dată, și deputați ai PCRM. Aceștia au pichetat în repetate rânduri clădirea Președinției, a Guvernului, a Parlamentului, precum și clădiri ale ambasadelor acreditate la Chișinău, cum ar fi cea a SUA, a Germaniei sau a Delegației UE la Chișinău.

Simpatizanții formațiunilor politice s-au plâns autorităților pe prețurile mari și pe „incompetența” guvernării de a le soluționa problemele, cerând, în repetate rânduri, demisia conducerii de vârf a țării și eliberarea Marinei Tauber, cercetată pe două capete de acuzare, din Penitenciarul nr.13.

Pe de altă parte, președinta țării, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au declarat, recent, că toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul să protesteze, dacă ceva îi nemulțumește. Mai mult, conducerea țării a declarat că așteaptă ca justiția să își facă treabă în cazul Marinei Tauber „corect” și „conform legii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: