Grosu, despre victoria PAS în alegerile din 5 noiembrie: Am obținut cel mai bun rezultat pe țară, în ciuda amestecului Rusiei
Full Article 3 minutes read

Grosu, despre victoria PAS în alegerile din 5 noiembrie: Am obținut cel mai bun rezultat pe țară, în ciuda amestecului Rusiei

Președintele partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, tot el președinte al Parlamentului, a făcut pe 6 noiembrie bilanțul alegerilor locale din 5 noiembrie. Grosu susține că PAS a reușit să obțină victorie în majoritatea localităților din țară, în ciuda unei campanii electorale „dificile”, cu un „amestec fără precedent” din partea unui stat străin, cu bani murdari și propagandă.

„PAS a arătat că suntem o echipă. Am au obținut sprijinul în peste 390 de localități. 244 primari PAS au câștigat din primul tur. 153 merg în turul doi. În 19 raioane, PAS este pe primul loc în susținerea oamenilor. În CMC avem o fracțiune puternică – 20 consilieri municipali vor lupta pentru un oraș european. Noi ne vom îndeplini datoria și ne vom respecta angajamentele”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu.

Grosu a anunțat că formațiunea politică pe care o conduce și care guvernează în prezent țara a câștigat în 19 consilii raionale din țară. Acum, spune el, este nevoie de coaliții pro-europene în cât mai multe raioane și sate.

„Echipa Europa a câștigat în Moldova în majoritatea localităților, acum este nevoie să ne apucăm de lucru, să aducem nivelul  european de trai acasă. (…) Am muncit într-o campanie dificilă, cu un amestec fără precedent din partea unui stat străin în treburile noastre interne, cu bani murdari și propagandă care a semănat neîncredere în societate. Kremlinul și forțele pro-ruse au aruncat tot ce au putut în această campanie”, a mai declarat Grosu.

„În ciuda aceste imixtiuni fără precedent”, spune liderul PAS, formațiunea politică „a obținut cel mai bun rezultat pe țară”. Igor Grosu susține că deși PAS nu a reușit să vină la șefia primăriei capitalei, a obținut un scor bun în Consiliul Municipal Chișinău.

„Vom învăța din acest vot și vom munci și mai mult ca să câștigăm încrederea oamenilor. Chișinăuienii ne-au oferit susținerea pentru a proteja orașul în CMC.  Vom fi cu ochii pe primarul pro-Kremlin și orice hoție pusă la cale de acesta”, a mai declarat el.

Liderul PAS susține că este necesar ca peste două săptămâni, când va fi organizat cel de-al doilea scrutin al alegerilor locale generale, „vocea pro-european” și „pro-dezvoltare” să câștige în cele 153 de primării în care formațiunea a acces în turul doi.

„Nu avem timp să ne odihnim. (…) Echipele noastre din Șoldănești, Ungheni, Călărași, Nisporeni, Cantemir, Florești au nevoie de sprijinul nostru. Mergem înainte spre o Moldovă europeană!” – a conchis Grosu.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. Preliminar, actualul primar al Chișinăului Ion Ceban, care a candidat din partea formațiunii pe care o conduce – Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – a câștigat alegerile din primul tur cu un rezultat de 50,62% din sufragii. Candidatul PAS Lilian Carp s-a clasat pe locul doi în cadrul scrutinului, obținând 28,23%.

Grosu, despre victoria PAS în alegerile din 5 noiembrie: Am obținut cel mai bun rezultat pe țară, în ciuda amestecului Rusiei

PAS/Facebook


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: