Grosu, investitorilor români și germani: Republica Moldova poate să ajungă în rând cu economiile țărilor UE
Full Article 2 minutes read

Grosu, investitorilor români și germani: Republica Moldova poate să ajungă în rând cu economiile țărilor UE

Președintele Parlamentului Igor Grosu a participat la recepția de Anul Nou 2023, organizată de AHK România. Acesta i-a invitat pe investitorii români și germani să vină în Republica Moldova să investească și a menționat că în acest mod, țara noastră ar putea să vadă o creștere economică stabilă, să ajungem în rând cu economiile țărilor UE.

Sunteți cu toții bineveniți în Republica Moldova. Avem nevoie de mult mai multe investiții în Republica Moldova. Prin investiții de calitate, care să aducă expertiză, să deschidă locuri de muncă, să genereze profit și salarii bune, Republica Moldova poate să vadă o creștere economică stabilă, să ajungem în rând cu economiile țărilor EU”, a menționat speakerul parlamentului.

Președintele Parlamentului a mai menționat că decizia de a investi într-o țară nouă este una pragmatică, întrucât investitorii au nevoie de siguranță, dar au și mai mare nevoie de reguli clare de joc, transparență și previzibilitate în țara gazdă.

„Zi după zi facem pași rapizi pentru a recupera timpul pierdut timp de decenii, pentru a accelera acele reforme de care au nevoie atât investitorii străini, cât și companiile locale. Oamenii de afaceri nu au timp de pierdut. Nici noi nu avem timp de pierdut”, a mai spus Grosu.

Liderul partidului de guvernare a subliniat că au fost adoptați mai mulți pași importanți în ceea ce privește digitalizarea, accesul la finanțare, capitalul uman, combaterea evaziunii fiscale.

Dragi prieteni, vă invit să investiți în Republica Moldova. Sunt convins că parteneriatul strâns dintre țările noastre ne va ajuta să depășim și greutățile și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina. Să avem încredere în viitor. Acesta este cel mai important ingredient pentru a asigura creșterea economică”, a conchis Grosu.

Amintim că președintele Parlamentului a efectuat o vizită de lucru în România în perioada 19-20 ianuarie. Acesta a avut întrevederi bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu. De asemenea, a vizitat Patriarhia României, unde a purtat o discuție cu Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul BOR.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: