Grosu va participa la summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” de la Praga. În program – semnarea unui memorandum cu președintele Radei de la Kiev
Full Article 2 minutes read

Grosu va participa la summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” de la Praga. În program – semnarea unui memorandum cu președintele Radei de la Kiev

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea. Reuniunea va avea loc pe 24 octombrie, la Praga, fiind organizată de către Ucraina și Republica Cehă.

Potrivit Parlamentului, Igor Grosu va susține un discurs în cadrul summitului și va participa la discuțiile din marja sesiunii plenare și a celor două paneluri tematice. Șeful legislativului de la Chișinău va avea mai multe întrevederi cu omologii săi prezenți la eveniment și va semna, împreună cu președintele Radei Supreme de la Keiv, Ruslan Stefanchuk, un memorandum de înțelegere între instituțiile parlamentare din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, șeful legislativului se va întâlni cu moldovenii stabiliți în Cehia.

Precizăm că la Summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” va aborda aspecte multiple ale situației actuale de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei. Peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament din diferite țări și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale vor participa la reuniune. La sfârșitul summitului va fi adoptată o declarație comună.

***

Amintim că, în perioada 22-24 august, și premierul Dorin Recean a efectuat o vizită la Kiev, unde a participat la Summit-ul „Platforma Crimeea”. Șeful Guvernului, care a fost însoțit de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea și ministrul Energiei Victor Parlicov, a avut întrevederi cu conducerea de vârf a Ucrainei: președintele Vladimir Zelenski, șeful legislativului Ruslan Stefanchuk și premierul Denis Șmîgal. Tot la Kiev, prim-ministrul Recean s-a întâlnit cu președinta Ungariei Katalin Novak și premierul Finlandei Peterri Orpo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: