Guvernul a aprobat modificarea regulamentului de implementare a programului „Prima Casă” cu scopul de a extinde categoria beneficiarilor
Full Article 1 minutes read

Guvernul a aprobat modificarea regulamentului de implementare a programului „Prima Casă” cu scopul de a extinde categoria beneficiarilor

Guvernul a aprobat modificarea regulamentului de implementare a programului „Prima Casă” cu scopul de a extinde categoria beneficiarilor.

x

Astfel, proiectul presupune micșorarea cotei participației proprii în program până la 5% din prețul de procurare a locuinței. De asemenea, se majorează vârsta solicitanților care pot accesa programul de la 45 la 50 de ani.

Suplimentar, devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 metri pătrați.

Totodată, proiectul de hotărâre prevede stabilirea mecanismului de acordare a compensațiilor în cuantum de 50% din soldul creditului rămas, persoanelor fizice care au accesat un credit ipotecar până la lansarea programului „Prima Casă”. Se modifică mărimea compensației pentru familiile cu copii. Astfel, beneficiarii părinți a trei sau mai mulți copii vor putea beneficia de o compensație în mărime de 100% din creditul ipotecar.

Precizăm că programul „Prima Casă” a fost inițiat de către guvernul condus de către democratul Pavel Filip.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: