Guvernul a autorizat eliberarea a peste 20 de mii de tone de grâu alimentar din rezervele de stat (DOC)
Full Article 2 minutes read

Guvernul a autorizat eliberarea a peste 20 de mii de tone de grâu alimentar din rezervele de stat (DOC)

Guvernul a autorizat eliberarea a 20 787 de tone de grâu alimentar din rezervele de stat în vederea împrospătării. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului, astăzi, 14 aprilie.

„Împrospătarea grâului alimentar este absolut necesară, reieșind din faptul expirării termenului de păstrare, care duce la schimbarea calității acestuia, iar în consecință, pot fi generate pierderi financiare esențiale pentru bugetul de stat”, se anunță în nota informativă a proiectului de hotărâre.

Până la data de 10 mai 2021, grâul alimentar din rezervele de stat se va elibera agenților economici, producători de pâine, panificație, morărit și celor din sectorul zootehnic. Restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele de stat se va efectua din roada anului curent, în aceeași cantitate și de aceeași calitate, până la 1 octombrie 2021.

„Vreau să vă asigur că țara este asigurată cu grâu alimentar și furajer până la următoarea roadă. Eliberarea grâului din rezervele de stat este un proces necesar”, a declarat Ion Perju, ministrul Agriculturii, în cadrul ședinței guvernului.

Amintim că guvernul a impus interdicția de a exporta grâul din rezervele de stat până pe data de 12 aprilie. Pe 8 aprilie, președinția a expediat guvernului un demers în care a solicitat prelungirea interdicției la exportul de grâu din rezervele de stat până la sfârșitul lunii iunie.

Eliberare grâu alimentar by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: