„Guvernul meu este pro-business”. Natalia Gavrilița a participat la ceremonia de deschidere a pieței „Ring the bell”
Full Article 2 minutes read

„Guvernul meu este pro-business”. Natalia Gavrilița a participat la ceremonia de deschidere a pieței „Ring the bell”

În cadrul evenimentului „Ziua Pieței de Capital din Moldova”, desfășurat la sediul Bursei de Valori din Londra, prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la ceremonia de deschidere a pieței „Ring the bell”. Oficiala a reiterat prioritățile actualului Guvern și a accentuat că se lucrează în vederea creării condițiilor favorabile pentru ca fondurile de capital prin îmbunătățirea bunei guvernări.

„Lucrăm în vederea creării condițiilor favorabile pentru ca fondurile de capital privat și fondurile de investiții să poată participa mai sigur la achiziționarea companiilor moldovenești prin toate instrumentele financiare disponibile pe piață. Analizăm posibilitatea emiterii de euro obligațiuni guvernamentale pentru finanțarea proiectelor de importanță națională, care să ne îmbunătățească infrastructura”, a spus prim-ministra.

Natalia Gavrilița a mai declarat că își dorește tot mai mulți investitori în Republica Moldova.

„Dorim să transformăm Moldova într-o țară cu adevărat atractivă în care soluțiile digitale sunt o normalitate, o soluție implicită și nu o excepție. Guvernul meu este pro-business: încurajăm investițiile, așa că aș vrea să văd tot mai mulți investitori venind în țara mea. Aș dori să deschid un canal de comunicare între piețele de capital și afacerile din Republica Moldova”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

În perioada 15-16 noiembrie curent, premierul Natalia Gavrilița se va afla în vizită la Londra, cu ocazia desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra.

În cadrul vizitei, prim-ministra va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan care este un lider global în servicii financiare, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler.

De asemenea, agenda premierului include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: