Guvernul nu confirmă răpirea a doi cetățeni din regiunea transnistreană, raportată de Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Guvernul nu confirmă răpirea a doi cetățeni din regiunea transnistreană, raportată de Tiraspol

Chișinăul nu confirmă incidentul armat din stânga Nistrului, la frontiera cu Ucraina, în urma căruia doi cetățeni din regiunea transnistreană ar fi fost răpiți. Contactat de NM, Biroul politici de reintegrare a precizat că nu deține informații confirmate prin canale oficiale cu privire la pretinsul incident raportat de Tiraspol pe 10 ianuarie.

„Nu sunt informații confirmate în acest sens prin canale oficiale. Reiterăm necesitatea informării din surse credibile și oficiale ale autorităților publice competente”, au declarat reprezentanții Biroului de reintegrare pentru NM.

Amintim că Tiraspolul a declarat pe 10 ianuarie că în apropierea frontierei cu Ucraina ar fi avut loc un incident, cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia doi cetățeni din regiunea transnistreană ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei. Într-o reacție, Ucraina a negat, însă, declarațiile. Ofițerul de presă al Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a declarat că nu cunoaște despre nici un incident pe segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova și a catalogat declarațiile ca fiind „de natură provocătoare”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: