Guvernul se întrunește în ședință. Se vor discuta amendamentele propuse de opoziție la legile de bază
Full Article 2 minutes read

Guvernul se întrunește în ședință. Se vor discuta amendamentele propuse de opoziție la legile de bază

Cabinetul de miniștri se va întruni pe 14 decembrie în ședință, pentru a examina și a aviza pozitiv sau negativ amendamentele propuse la cele patru legi de bază privind bugetul pentru anul viitor. Anunțul a fost făcut de către președinte în exercițiu Igor Dodon, în urma ședinței cu premierul Ion Chicu și speakerul parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Prioritatea numărul 1 pentru perioada următoare este aprobarea următoarelor legi – politica fiscală și bugetul de stat. Săptămâna trecută a expirat termenul constituțional de a depune amendamente de către deputați. (…) Au fost depuse sute de pagini de amendamente, probabil o mie și ceva, care urmează să fie examinate și discutate de către guvern. Astăzi va avea loc ședința guvernului în cadrul căreia se va da aviz acestor amendamente”, a declarat președintele în exercițiu.

Igor Dodon a subliniat că, în următoarele două săptămâni, parlamentul trebuie să aprobe cele 4 legi de bază: politica fiscală, bugetul de stat, bugetul asigurărilor obligatorii în medicină și bugetul asigurărilor sociale.

***

Amintim că, în cadrul ședinței din 3 decembrie a parlamentului, PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Pro Moldova, au votat în prima lectură cele trei proiecte de legi care vizează politicile bugetar-fiscale, în afară de cel privind bugetul în medicină. Acesta lucru s-a întâmplat fără audierea ministrului Finanțelor și fără runda de întrebări-răspunsuri. Drept reacție, deputații din Platforma DA și PAS l-au alungat cu forța pe socialistul Vlad Bătrîncea de la tribuna de vicepreședinte al parlamentului.

Ulterior, PAS a declarat că au fost încălcate procedurile parlamentare și nu recunoaște legalitatea adoptării celor trei legi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: