Guvernul va solicita un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii afectați de secetă
Full Article 2 minutes read

Guvernul va solicita un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii afectați de secetă

Guvernul va solicita un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a sprijini agricultorii care au avut de suferit de pe urma secetei. Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon după ședința cu conducerea de vârf a țării.

„Am decis să solicităm un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta în special agricultorii. Există astfel de mecanisme și colegii din guvern, în următoarele zile, vor avea primele contacte cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru a discuta acest subiect. Este vorba despre un credit de urgență pentru agricultori. Noi trebuie să facem tot posibilul ca să salvăm agricultorii, dacă nu-i ajutăm acum mulți dintre ei, în următoarele luni, nu vor supraviețui până la sfârșitul anului. Chiar dacă va fi necesar să luăm un credit din afara țării vom lua pentru ca să ajutăm agricultorii”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului a anunțat că miercuri, 12 august, va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate, unde vor fi discutate mai multe subiecte, printre care și situația din agricultură.

„În afară de subiectele tradiționale care țin de furtul miliardului și situația aeroportului, vor fi încă câteva subiecte importante. În primul rând, subiectul cel mai important care va fi discutat este seceta și situația din agricultură pentru că acest subiect ține de securitatea națională, securitatea statului, securitatea alimentară a statului”, a mai spus Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: