Hocheistul rus Fedotov ar putea fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, pentru a trimite un „mesaj” altor jucători

Portarul echipei naționale de hochei a Rusiei, Ivan Fedotov, va fi trimis să servească în armată pe Novaia Zemlea, după ce a fost reținut la Sankt Petersburg, relatează TASS, citând o sursă în drept. Se întâmplă după ce Fedotov a semnat un contract cu clubul american Philadelphia Flyers, după ce timp de un an a jucat la CSKA Moscova. Agențiile de stat ruse scriu că acesta este un semn pentru alți jucători de hochei.

Potrivit TASS, Fedotov s-ar afla, la moment, la Severomorsk, regiunea Murmansk. Faptul că jucătorul de hochei ar fi putut fi dus cu o zi înainte dintr-un spital din Sankt Petersburg la Severomorsk a fost semnalat de avocatul lui Fedotov, Alexei Ponomarev, care ulterior a clarificat că nu există date exacte cu privire la locația sa. Ponomarev a numit „speculații” informația conform căreia portarul ar putea fi trimis la Novaia Zemlea. El a menționat că jucătorul de hochei însuși nu ia legătura, iar agențiile guvernamentale nu răspund solicitărilor în weekend, așa că trebuie să aștepte până luni pentru a-l găsi pe Fedotov.

RIA Novosti a declarat că armata ar putea amenința și alți foști jucători de hochei CSKA care au decis să treacă în NHL. „CSKA deține drepturile pentru mulți jucători tineri care joacă acum în străinătate. Dacă nu au rezolvat oficial problema cu biroul militar de înregistrare și înrolare, atunci aceiași Egor Afanasiev, Artiom Grushnikov, Ilya Sorokin, Denis Guryanov și Dmitri Samorukov s-ar putea confrunta cu aceleași probleme pe care le-a avut Ivan Fedotov”, scrie agenția.

Directorul general al clubului Vityaz din regiunea Moscova, Igor Varitsky, a declarat pentru TASS că reținerea lui Fedotov ar putea fi un „mesaj” pentru toți jucătorii tineri. Agenția mai notează că, dacă Fedotov va juca pentru CSKA în noul sezon, acest lucru ar putea pune sub semnul întrebării acordul dintre KHL și NHL privind respectul reciproc pentru contracte. Fedotov a semnat un acord cu echipa americană pentru un an.

Oficial, reprezentanții Federației Ruse de Hochei nu au comentat reținerea fostului portar al CSKA.

Amintim că portarul rus de hochei pe gheață și membru al echipei naționale a țării, Ivan Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pe 1 iulie la Sankt Petersburg. Fedotov este suspectat că s-ar fi sustras de la serviciul militar și că ar fi părăsit consiliul de recrutare în armată. Publicația online Fontanka scrie că Fedotov ar fi atras asupra sa atenția după ce, recent, a semnat un contract cu clubul american de hochei Philadelphia Flyers.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Денис Дерменжи / NewsMaker

Acuzațiile de malpraxis și mită de la Spitalul Raional Hîncești: ce a constatat comisia de anchetă internă

Comisia de anchetă internă de serviciu instituită de Spitalul Raional Hîncești în cazul bătrânului care a decedat luna trecută în instituție și-a finalizat activitatea pe 30 iunie. Aceasta nu a constatat aplicarea de tratamente inumane în privința bărbatului, după cu afirmă fiica acestuia. De asemenea, comisia a stabilit că șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în care a fost internat bărbatul, nu ar fi instigat la dare de mită din partea rudelor. Astfel, spitalul a menționat că învinuirile aduse de fiica decedatului au „tentă de a defăima și denigra”. Precizările au fost făcute într-un comentariu acordat pentru NM.

Spitalul Raional Hîncești a declarat că, între 23 și 30 mai, perioadă în care bărbatul a fost internat, soția și alte rude l-au vizitat și au avut acces la „toate” etapele actului medical, au primit răspunsuri la întrebările acordate, și „nu au avut nicio obiecție privind tratamentul și comportamentul personalului medical”. Potrivit instituției, în intervalul de timp menționat, nu a parvenit nicio reclamație cu privire la starea sau modul de îngrijire al bolnavului, atât în scris, cât și verbal. Fiica bărbatului, Tatiana Foltea, a transmis sesizări, în perioada 1-2 iunie, în adresa Ministerului Sănătății și spitalului, ceea ce a condus la constituirea unei comisii de anchetă internă de serviciu.

Aceasta și-a finalizat activitatea pe 30 iunie.

Comisia de anchetă internă de serviciu a constatat „lipsa oricărui tratament și atitudine contrar protocoalelor standard” în perioada în care bărbatul a fost spitalizat. Comisia a mai stabilit că „au fost întreprinse toate acțiunile și au fost instrumentate toate procedeele de tratament” disponibile la Spitalul Raional Hîncești.

Nu a existat nicio imobilizare fizică a lui, după cum se vehiculează în postările de pe rețelele de socializare. Operarea cu termenul „imobilizare fizică” denotă o atitudine superficială, invocată de persoane neinițiate în totalitate cu procesul de tratament aplicat în instituția medicală. Periodic, pacientul N. Foltea devenea agresiv, agitat, fiind necesară intervenția medicului psihiatru, cu care s-a coordonat tratamentul. Uneori, devenea apatic, refuza să mănânce unele alimente, dar era hrănit de bufetieră sau infirmieră, iar uneori și de soție. Acestuia i-au fost prescrise perfuzii și, întru evitarea autovătămării, periodic i se fixa mâna pentru administrarea medicamentelor, procedeu justificat și necesar aceste cazuri. Aceste circumstanțe se mai confirmă și prin explicația parvenită de la un fost pacient, care a fost spitalizat în perioada 23-30 mai în același salon cu N. Foltea”, a menționat spitalul.

Instituția medicală a mai menționat că Comisia de anchetă internă de serviciu a constatat că faptele invocate de fiica bărbatului, privind instigare la dare de mită din partea șefei secției Anestezie și Terapie Intensivă, în care a fost internat acesta și, într-un final, a decedat, nu au avut loc.

Acest aspect rezultă din faptul că la internarea pacientului pe 23.05.2025 șefa secției ATI, I. Lisnic, nu era de gardă, încadrându-se în serviciu abia a doua zi. Respectiv, aceasta nu a avut contact cu rudele pacientului. De altfel, la internare a insista numai soția, iar autoarea acuzațiilor, T. Foltea, în genere nu era în țară. De asemenea, nu s-au stabilit alte fapte de solicitare de „recompensă” din partea a altor lucrători medicali ai instituției”, a adăugat spitalul.

Spitalul Raional Hîncești a declarat că acuzațiile fiicei decedatului au „tentă de a defăimare și denigra imaginea” instituției medicale. „Înțelegem starea psihologică a acesteia, survenită în urma decesului părintelui, dar ar fi fost mai benefic de a se documenta, de a analiza evoluția procesului de tratament medical aplicat tatălui său în cadrul Spitalului Raional Hîncești, cât și a atitudinii personalului medical la realizarea acestui proces. Suntem convinși că dacă se proceda atare, nu mai exista conflictul inițiat”, au adăugat reprezentanții instituției.

Spitalul a mai precizat că a propus soției și fiicei să se întâlnească pentru a analiza situația, însă acestea ar fi refuzat.

Amintim că bărbatul, în vârstă de 78 de ani, a murit recent la Spitalul Raional Hîncești, la sfârșitul lunii mai, iar fiica sa, Tatiana Foltea, a acuzat personalul medical că i-ar fi aplicat tratamente inumane în ultimele zile de viață. Potrivit acesteia, pacientul ar fi fost ținut legat de mâini și picioare timp de o săptămână, izolat într-un salon, fără a fi consultat de un medic specialist. Femeia a mai spus că șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă, Irina Lisnic, ar cerut „o recompensă” pentru ca bărbatul să fie menținut la ATI.

Pe 2 iunie a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a examina circumstanțele semnalate.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: