Hotel și blocuri de locuit în Parcul „Valea Morilor”? 1,4 ha de teren ar putea ajunge la o companie privată
Full Article 2 minutes read

Hotel și blocuri de locuit în Parcul „Valea Morilor”? 1,4 ha de teren ar putea ajunge la o companie privată

O companie privata ar urma să preia fraudulos circa 1,4 ha de teren de la „Moldexpo”, teren pe care ar putea apărea un complex de blocuri locative şi un hotel. Informația a fost publicată de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, marți, 28 ianuarie. Deputatul susține că la mijloc ar fi o schemă frauduloasă similară celei utilizate în cazul fostei cafenele „Guguţă” din Parcul Central Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, ar fi vorba despre o cauză judiciară dintre un agent economic şi CIE Moldexpo SA, iar factori de decizie din cadrul Agenţiei Proprietăţii Publice ar impune celor de la Moldexpo să încheie o tranzacţie de împăcare, care ar fi în defavoarea statului.

O noua schemă imobiliară din averea statului?! O companie privata vrea sa ia fraudulos circa 1,4 ha de teren de la…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Dinsdag 28 januari 2020

Astfel, Litvinenco solicită guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Cancelariei de Stat, să verifice în regim de urgenţă şi în ordine administrativă modul de gestionare a speţei de către persoanele cu funcţie de răspundere ale Agenţiei Proprietăţii Publice pentru a nu admite încheierea tranzacţiei de împăcare până la elucidarea tuturor circumstanţelor.

De asemenea, deputatul solicită Procuraturii Generale să iniţieze o investigaţie privind modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către persoanele cu funcţie de răspundere ale Agenţiei Proprietăţii Publice şi ale Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” SA în partea ce ţine de gestiunea patrimoniului ce constituie obiectul proiectului tranzacţiei de împăcare preconizate a fi semnate până la 06.02.2020.

De asemenea, se cere investigarea legalitatăţii eliberării documentaţiei de proiectare şi construire pentru obiectivele amplasate în Valea Morilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: