Identitatea tinerei găsită arsă la Florești, acum un an, nu a fost încă stabilită. Apelul polițiștilor

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova solicită repetat ajutorul cetăţenilor la identificarea femeii, cadavrul căreia a fost găsit la data de 12 decembrie 2020, în extravilanul satului Nicolaevca, raionul Florești.

Potrivit oamenilor legii, cadavrul femeii a fost găsit ars. Totodată, Poliția menționează că tânăra avea vârsta aproximativ 16 – 20 de ani, înălțimea 1,65 m, corpolența slabă, părul vopsit de culoare blond-roșietic (decolorat), coroana dentară integră, dinții naturali, mărimea tălpii piciorului aproximativ 35.

În cadrul cercetării la fața locului și examinării cadavrului au fost depistate și ridicate fragmente de lenjerie de culoare roșie și cercei din aur.

Polițiștii presupun că tânăra ar fi anunțat rudele că pleacă peste hotare. În context oamenii legii, fac un apel către cetățeni: „Atenționăm că femeia, cadavrul căreia a fost găsit ars, la momentul plecării ar fi putut anunța rudele că pleacă peste hotare la muncă. Verificați dacă sunt bine rudele plecate peste hotare, ale căror semnalmente coincid cu cele descrise”.

Persoanele care dispun de informații pot suna la numerele de telefon: 112, 060797688 sau 060033442.

Poliția RM

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: