Iese cine vrea, intră cine poate. Tiraspolul restricționează accesul în stânga Nistrului, din cauza pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Iese cine vrea, intră cine poate. Tiraspolul restricționează accesul în stânga Nistrului, din cauza pandemiei de COVID-19

Persoanele care nu dețin cetățenia nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene sau permis de ședere nu vor avea acces pe teritoriul regiunii. Decizia a fost luată de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat publicat de administrația locală. 

Măsura va fi valabilă până pe 5 aprilie. Excepție vor face reprezentanții misiunilor diplomatice, șoferii care transportă mărfuri și persoanele care le însoțesc. Fiecare caz va fi examinat în mod individual, precizează autoritățile din regiune.

Potrivit conducerii de la Tiraspol, măsurile au scopul de a preveni răspândirea virusului, dar și de a preveni exportul de alimente și obiecte de primă necesitate.

De asemenea, administrația de la Tiraspol recomandă locuitorilor din stânga Nistrului să evite deplasările. În cazul în care vor decide să o facă, la întoarcere, fiecare persoană va fi examinată de medici și plasată în carantină timp de două săptămâni.

Potrivit autorităților locale, a fost lansată o linie telefonică de semnalare a cazurilor suspecte de COVID-19. Până în prezent, au fost înregistrate 724 de apeluri.

Totodată, 8 cetățeni care au intrat în contact cu persoane bănuite de infectare cu COVID-19 au fost izolate la domiciliu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: