Prima reacție a lui Dodon, după suspendarea lui Stoianoglo: „Azi a fost comisă o greșeală politică fatală”
Full Article 2 minutes read

Prima reacție a lui Dodon, după suspendarea lui Stoianoglo: „Azi a fost comisă o greșeală politică fatală”

Liderul Socialiștior, Igor Dodon, a venit cu cu o reacție după ce în presă au apărut mai multe informații precum că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar fi fost reținut. Deocamdată, oamenii legii nu au confirmat și nici nu au infirmat informația. Deputatul susține că acțiunile de astăzi vor avea consecințe.

„Azi a fost comisă o greșeală politică fatală (…). Nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. Ei vor purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru nebunia de astăzi”, a mai declarat liderul socialiștilor.

Dodon acuză guvernarea că capturează instituțiile statului „ca pe timpul lui Plahotniuc”.

„Anume asemenea procese urmărim în ultimele luni și săptămâni, când rând pe rând instituțiile statului sunt capturate politic, mai ceva ca pe timpurile lui Plahotniuc, iar guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS sau nu poartă eticheta de „oameni buni”. Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei azi”, accentuează Igor Dodon.

Igor Dodon a spus că va veni cu mai multe reacții joi sau vineri, întrucât nu se află în țară, fiind într-o deplasare planificată.

Amintim că procurorul general a fost suspendat din funcție, după ce a fost pornită o anchetă penală pe numele său. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. În seara de 5 octombrie, mascații au intrat în sediul Procuraturii Generale. Deocamdată, nu există nici o informație oficială care ar confirma reținerea lui Alexand Stoianoglo.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: