Igor Dodon o critică pe Maia Sandu pentru că a chemat oamenii la protest: „Și noi putem scoate oamenii în stradă”
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon o critică pe Maia Sandu pentru că a chemat oamenii la protest: „Și noi putem scoate oamenii în stradă”

Președintele în exercițiu Igor Dodon a criticat-o pe președinta aleasă, Maia Sandu, pentru că și-a chemat susținătorii la protest pe 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Igor Dodon a amintit de pandemia de coronavirus, dar și de faptul că și Partidul Socialiștilor își poate chema simpatizanții în stradă, dacă va fi nevoie.

„Maia Sandu cheamă oamenii la protest duminică. Cu ce scop? Să mai infecteze câteva mii cu COVID? Nimeni nu vă împiedică să intrați în funcție. Vreți să infectați oamenii cu COVID sau să intrați în forță în parlament și în guvern, cum au făcut-o unii dintre partenerii Dvs. pe 7 aprilie? Adică eu am reușit să repar clădirea, să v-o transmit așa frumoasă, apropo, fără cheltuieli din bugetul de stat, iar Dvs. ce vreți, s-o distrugeți?”, a întrebat-o retoric Igor Dodon pe Maia Sandu.

Președintele în exercițiu a transmis un mesaj pentru cetățenii țării, să nu se lase manipulați.

„Și noi putem scoate oamenii în stradă. Știți că ieri am primit sute și mii de mesaje din partea celor care ne susțin și au întrebat: „noi de ce nu ieșim în stradă?”. Și noi putem scoate câteva zeci de mii de oameni în stradă. Și ce va fi? Dvs. câteva mii, noi câteva zeci de mii… Îi punem pe cetățeni față în față, în plină pandemie? Și vorbiți de responsabilitate, de valori înalte… Eu vă propun să vă calmați”, a adăugat politicianul.

Igor Dodon a amintit de faptul că el nu și-a chemat susținătorii la protest după victoria Maiei Sandu în scrutinul prezidențial.

„Cei care au învins la alegerile prezidențiale încearcă să destabilizeze situația din țară. Eu am pierdut alegerile prezidențiale, dar nu am scos lumea în stradă, deși puteam să fac acest lucru, pentru că nu erau mulțumiți – ce s-a întâmplat în diaspora, cum nu le-au dat voie să voteze celor din stânga Nistrului. Dar eu, ca un om responsabil, am spus că nu scot lumea în stradă”, a declarat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a criticat deputații din PAS pentru comportamentul pe care l-au avut în cadrul ședinței din 3 decembrie a legislativului.

„Și eu am protestat, am blocat tribuna parlamentului, dar nu am distrus bunurile. Vă numiți pro-europeni și democrați, dar sunteți niște barbari cu astfel de metode”, a precizat Dodon.

***

Pe 3 decembrie, în fața legislativului s-a desfășurat un protest față de proiectul de lege propus de PSRM, privind subordonarea Serviciului de Informații și Securitate parlamentului. Câteva sute de oameni, în frunte cu Maia Sandu și mai mulți deputați au manifestat față de adoptarea legii. În pofida demonstrației, PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, compusă din deputații fracțiunii Partidul „ȘOR” și cei neafiliați care au părăsit Pro Moldova, au adoptat legea în două lecturi.

Ulterior, Maia Sandu a organizat un briefing de presă. Aceasta a chemat cetățenii Republicii Moldova la un protest de amploare pe 6 decembrie, la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Ea a îndemnat manifestanții să poarte măști de protecție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: