„Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ”. Mesajul lui Năstase, după ce Curtea de Apel a admis contestația Platformei DA
Full Article 3 minutes read

„Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ”. Mesajul lui Năstase, după ce Curtea de Apel a admis contestația Platformei DA

Andrei Năstase a comentat hotărârea Curții de Apel, care a admis integral contestația depusă de formațiune și a anulat parțial actul administrativ normativ din decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, orașul Bender și unele localități din raionul Căușeni. Andrei Năstase a calificat decizia drept o victorie a formațiunii și a publicat o adresare către liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon.

Liderul Platformei DA l-a acuzat pe președintele PSRM că ar promova falsuri.

„Nu ne mai strica somnul cu amenințări nocturne pe Facebook cu proteste electorale împotriva unor așa numite „planuri tainice ale occidentului” și împotriva hotărârii judecătoreşti prin care, în speță Transnistria, anume Platforma DA, în mod legal, constituțional și echitabil a obținut reducerea secțiilor de votare de la 44 la 12. Acuzi „partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini)” de crimă în raport cu moldovenii din Transnistria. Te somez să renunți la fals, Igor Dodon”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a argumentat și necesitatea adresării în judecată a formațiunii.

„Platforma DA a inițiat dosarul în instanță pentru că așa e legal, constituțional, corect şi echitabil în raport cu toți cetățenii, din Diasporă şi de Acasă, de până la Nistru și de dincolo de el. Și vom apăra acest verdict prin toate mijloacele civice, politice și mai întâi de toate juridice la Curtea Constituțională, la CEC. Iar dacă circumstanțele o vor cere, și în stradă. Și DA, spre deosebire de PSRM și liderul său, Platforma DA niciodată nu a executat şi nu va executa vreodată comenzi, cu atât mai puțin ale străinilor, indiferent în ce parte a lumii se află”, a precizat Năstase.

Andrei Năstase a transmis un mesaj și pentru CEC.

„Instituțiilor statului, părți în procesul inițiat de Platforma DA și în principal Comisiei Electorale Centrale le spun simplu, executare imediată, altfel veți da socoteală dublă, veți răspunde și pentru această speță, la fel cum veți răspunde și pentru nedreptatea făcută Diasporei. Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ, И ОН НЕОБРАТИМЫЙ”, a conchis Năstase.

Reacția vine după ce, pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Magistrații au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Liderul PSRM Igor Dodon a criticat hotărârea și a anunțat proteste de amploare pe 9 iulie, începând cu ora 12:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: