Igor Grosu condamnă, alături de alți peste 50 de președinți de Parlament, războiul Rusiei împotriva Ucrainei: „Pacea este vitală”
Full Article 1 minutes read

Igor Grosu condamnă, alături de alți peste 50 de președinți de Parlament, războiul Rusiei împotriva Ucrainei: „Pacea este vitală”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, condamnă, alături de alți peste 50 de șefi de legislative, războiul declanșat de Federația Rusă în primăvara anului trecut în Ucraina. Oficialul de la Chișinău susține că Pacea în Ucraina este vitală nu doar pentru liniștea și bunăstarea întregului continent, dar este și esențială pentru Republica Moldova, țară care continuă să se confrunte cu riscuri de securitate.

„Sunt mai încrezător ca niciodată că vom reuși să readucem pacea pe continentul nostru. Vom reuși să ne apărăm democrațiile și libertățile. De asemenea, sunt încrezător că Moldova va continua să fie un membru mândru al comunității noastre de valori, va adera la Uniunea Europeană și vom continua să lucrăm împreună pentru o Europă mai puternică și mai pașnică”, a scris președintele Parlamentului pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, găzduită de Parlamentul Cehiei în perioada 24-25 aprilie. Este pentru prima dată când Republica Moldova participă la acest eveniment în calitate de țară candidată la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: