Igor Grosu spune că, în scurt timp, Maia Sandu va face anunțul privind depunerea cererii de aderare la UE
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu spune că, în scurt timp, Maia Sandu va face anunțul privind depunerea cererii de aderare la UE

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că în scurt timp președintele Maia Sandu va veni cu anunțul privind depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeană, astfel încât Republica Moldova să obțină statutul de stat candidat la eurointegrare. Anunțul vine în contextul în care Ucraina a depus deja cererea de aderare, demers ce urmează a fi analizat de instituțiile europene.

„Va fi depusă această cerere și în foarte scurt timp va veni doamna președinte și va face publice detaliile despre acest gest. Noi credem cu tărie că Republica Moldova merită o perspectivă europeană foarte clară”, a spus Grosu, în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune, potrivit IPN.

De menționat că ieri, președintele Maia Sandu a anunțat că Republica Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe comune cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

Despre când și cum vom face acest lucru o va informăm neapărat, a spus Maia Sandu. La rândul său, Olivér Várhelyi a declarat că UE va examina cererea în momentul în care aceasta va fi depusă.

Retorica privind depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a revenit în actualitate după ce acum 2 zile, președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE. Ulterior, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care recomandă Comisiei și Consiliului Uniunii Europene să ofere Ucrainei statutul de stat candidat la aderare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: