Igor Șarov, fostul ministru al Educației, s-a infectat cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Igor Șarov, fostul ministru al Educației, s-a infectat cu COVID-19

Igor Șarov, fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, s-a infectat cu COVID-19. Informația a fost publicată de compozitorul Eugen Doga, iar ulterior confirmată de către Șarov, pe pagina sa de Facebook.

În seara de 30 noiembrie, compozitorul Eugen Doga a scris pe pagina sa de Facebook că Igor Șarov a fost spitalizat, iar starea acestuia ar fi gravă. Din numele unor artiști, savanți și angajați în domeniul sănătății, compozitorul i-a urat multă sănătate.

La scurt timp, Igor Șarov a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook și a confirmat că s-a infectat cu COVID-19. Acesta nu a precizat dacă se află în spital și nici starea sa.

Precizăm că Igor Șarov a fost ministrul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul guvernului Chicu, fiind propus în această funcție de către Partidul Democrat. Acesta s-a făcut remarcat în presă în special după ce l-a criticat pe președintele Igor Dodon pentru  faptul că nu a purtat mască de protecție în timpul unei vizite la o școală din Drochia.

Ulterior, Șarov a criticat atitudinea autorităților locale, în contextul desfășurării manifestărilor organizate cu ocazia Hramului Chișinăului. Într-o postare publicată în 15 octombrie pe pagina sa de Facebook, oficialul a îndemnat conducerea municipiului „să nu practice duble standarde”. De asemenea, el a atras atenția că decizia ca elevii să poarte măști pe durata aflării la școală nu a fost consultată cu reprezentanții MECC.

După ieșirea PDM-ului din coaliția parlamentară cu PSRM, Igor Șarov a fost demis, iar în locul său a fost numită Lilia Pogolșa.

Acum câteva săptămâni, Igor Șarov a anunțat că va candida la funcția de rector al al Universității de Stat din Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: