IGP îl contrazice pe Voicu: Nu există nicio dovadă că polițistul care a provocat accidentul mortal era beat
Full Article 3 minutes read

IGP îl contrazice pe Voicu: Nu există nicio dovadă că polițistul care a provocat accidentul mortal era beat

Inspectoratul General al Poliției (IGP) neagă informațiile potrivit cărora polițistul de patrulare care a provocat un accident mortal în capitală și a fugit de la fața locului, ar fi fost în stare de ebrietate. Anterior, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că, din informațiile preliminare, angajaul INSP consumase alcool.

Informații despre faptul că polițistul de patrulare consumase alcool a publicat și fostul șef al Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Livii Baziuc, în prezent membru al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de către Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit acestuia, angajatul INSP avea o alcoolemie de 0, 95 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Despre poliţistul reţinut şi ce nu se spune, deocamdată!

⚡️Ştirea zilei de astăzi – un angajat al Inspectoratului…

Publicată de Livii Baziuc pe Joi, 14 ianuarie 2021

Pe de altă parte, IGP neagă informațiile.

„În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a provocat aseară un accident rutier, era în stare de ebrietate (fiind indicat și gradul de alcoolemie), Inspectoratul General al Poliției informează că acestea nu corespund realității”, se arată în comunicatul IGP.

Reprezentanții IGP au precizat că, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i întocmit un proces-verbal.

„Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează. Reiterăm că, la moment, nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie”, au subliniat reprezentanții IGP și au îndemnat atât cetățenii, cât și clasa politică să se abțină de la publicarea propriilor păreri și să permită organelor competente să-și facă meseria cu publicarea ulterioară a deciziilor.

În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a…

Publicată de Poliția Republicii Moldova pe Joi, 14 ianuarie 2021

Despre faptul că polițistul de patrulare consumase alcool a vorbit și ministrul de Interne Pavel Voicu. În cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova, acesta a spus că, din informațiile preliminare, polițistul care a provocat accidentul și a fugit de la fața locului consumase alcool înainte de a urca la volan și se deplasa cu viteză excesivă.

***

Accidentul s-a produs în jurul orei 21:30 pe strada Socoleni din capitală, chiar în timp ce victima traversa strada pe trecerea de pietoni.

Femeia de 36 de ani a murit. La volanul mașinii se afla un polițist de patrulare de 25 de ani. Acesta a fugit de la fața locului, însă a fost găsit ulterior în baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, care a rămas pe carosabil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: