poliția.md

IGP îl contrazice pe Voicu: Nu există nicio dovadă că polițistul care a provocat accidentul mortal era beat

Inspectoratul General al Poliției (IGP) neagă informațiile potrivit cărora polițistul de patrulare care a provocat un accident mortal în capitală și a fugit de la fața locului, ar fi fost în stare de ebrietate. Anterior, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că, din informațiile preliminare, angajaul INSP consumase alcool.

Informații despre faptul că polițistul de patrulare consumase alcool a publicat și fostul șef al Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Livii Baziuc, în prezent membru al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de către Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit acestuia, angajatul INSP avea o alcoolemie de 0, 95 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Despre poliţistul reţinut şi ce nu se spune, deocamdată!

⚡️Ştirea zilei de astăzi – un angajat al Inspectoratului…

Publicată de Livii Baziuc pe Joi, 14 ianuarie 2021

Pe de altă parte, IGP neagă informațiile.

„În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a provocat aseară un accident rutier, era în stare de ebrietate (fiind indicat și gradul de alcoolemie), Inspectoratul General al Poliției informează că acestea nu corespund realității”, se arată în comunicatul IGP.

Reprezentanții IGP au precizat că, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i întocmit un proces-verbal.

„Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează. Reiterăm că, la moment, nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate, cu atât mai mult gradul de alcoolemie”, au subliniat reprezentanții IGP și au îndemnat atât cetățenii, cât și clasa politică să se abțină de la publicarea propriilor păreri și să permită organelor competente să-și facă meseria cu publicarea ulterioară a deciziilor.

În legătură cu declarațiile unor actori politici, lansate pe rețelele de socializare, precum că angajatul INSP, care a…

Publicată de Poliția Republicii Moldova pe Joi, 14 ianuarie 2021

Despre faptul că polițistul de patrulare consumase alcool a vorbit și ministrul de Interne Pavel Voicu. În cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova, acesta a spus că, din informațiile preliminare, polițistul care a provocat accidentul și a fugit de la fața locului consumase alcool înainte de a urca la volan și se deplasa cu viteză excesivă.

***

Accidentul s-a produs în jurul orei 21:30 pe strada Socoleni din capitală, chiar în timp ce victima traversa strada pe trecerea de pietoni.

Femeia de 36 de ani a murit. La volanul mașinii se afla un polițist de patrulare de 25 de ani. Acesta a fugit de la fața locului, însă a fost găsit ulterior în baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, care a rămas pe carosabil.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Nesterovschi își vrea înapoi salariul de deputat. A atacat Parlamentul în judecată

Deputatul fugar Alexandr Nesterovschi, condamnat la 12 ani de închisoare, a atacat Parlamentul Republicii Moldova la Curtea de Apel. Acesta solicită să i se achite salariul, indemnizațiile și compensațiile care i-au fost suspendate temporar, după ce a absentat de la ședințele plenare în 2023.

În mai 2023, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a emis o dispoziție prin care, începând cu aceiași lună, suspenda achitarea salariului, indemnizațiilor și compensațiilor pentru deputatul Alexandr Nesterovschi, din cauza absențelor de la ședințele plenare. Documentul consemna că achitarea plăților în cauză va fi suspendată până la reluarea activității legislative.

Astfel, Nesterovschi nu a primit salariu, indemnizații și compensații până în ianuarie 2024.

În martie 2024, Alexandr Nesterovschi a acționat în judecată Parlamentul, solicitând anularea dispoziției semnat de Igor Grosu și obligarea legislativului la achitarea salariului, indemnizațiilor și compensațiilor pentru perioada mai 2023 – ianuarie 2024. Pe 12 martie 2025, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a examinat cauza, a respins drept neîntemeiată solicitarea parlamentarului.

Document by Ana-Maria

Ulterior, Alexandr Nesterovschi, prin intermediul avocaților săi, a contestat decizia judecătorească la Curtea de Apel Centru.

Amintim că, pe 19 martie 2025, Alexandr Nesterovschi a fost condamnat de prima instanță la 12 ani de închisoare pentru corupție pasivă în proporții deosebit de mari și pregătirea finanțării partidelor politice din partea unui grup criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor. Sentința a fost pronunțată în lipsa parlamentarului, care a dispărut cu puțin timp înainte ca instanța să-l condamne.

Pe 31 martie, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, a declarat că Nesterovschi se află în regiunea transnistreană și că „Federația Rusă l-a ajutat să se eschiveze de la închisoare”. Potrivit șefului SIS, Nesterovschi a fost transportat cu un mijloc auto, cu numere diplomatice ale Federației Ruse, în regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova. Tot pe 31 martie, președinta Maia Sandu a spus că autoritățile de la Chișinău au cerut celor de la Tiraspol ca deputatul Alexandr Nesterovschi să fie predat malului drept. De cealaltă parte, Tiraspolul a spus că nu are informații despre aflarea lui Nesterovschi în Transnistria, în timp ce Ambasada Federației Ruse la Chișinău a catalogat informațiile privind implicarea sa în fuga deputatului drept „speculații provocatoare”.

Pe 10 iulie, în cadrul unei emisiuni televizate, Lilian Carp, deputat PAS și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a declarat că Nesterovschi ar fi părăsit regiunea transnistreană și s-ar afla în Federația Rusă.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: