„Îi solicit Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală”. Propunerea lui Andrei Năstase pentru lidera PAS
Full Article 3 minutes read

„Îi solicit Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală”. Propunerea lui Andrei Năstase pentru lidera PAS

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a publicat o adresare către președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, prin care îi cere în mod public să se retragă din cursa electorală, să îl susțină în campania electorală pentru funcția de președinte al țării, dar și refacerea Blocului ACUM. În schimb, acesta se angajează să o desemneze pe Maia Sandu „în una din funcțiile centrale ale statului”. De asemenea, cele două formațiuni ar uma să formeze o majoritate parlamentară.

Andrei Năstase susține că evaluările sociologice „calitative, repetate și foarte clare, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea”.

„Cerem partenerilor noștri să spună oamenilor ADEVĂRUL și să comunice public evaluările sociologice calitative repetate și foarte clare care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea. Aceste evaluări la care facem referire sunt cunoscute de toți actorii politici din Republica Moldova și este corect față de oameni să le spunem adevărul. Aceleasi studii sociologice arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr”, se arată în adresarea liderului Platformei DA.

În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr a decis să lanseze public propunerea ca Maia Sandu să se retragă din cursa electorală.

„În nume personal și având mandat deplin din partea Platformei Demnitate și Adevăr, îi propunem doamnei Maia Sandu: Revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM în vederea consolidării forțelor pro-europene, stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate. Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016”, scrie Andrei Năstase.

De asemenea, liderul Platformei DA a lansat o promisiune față de PAS și Maia Sandu.

„Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”, a subliniat Năstase.

Precizăm că, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, liderul Platformei DA Andrei Năstase s-a retras din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Aceasta nu a reușit, însă, să obțină majoritatea voturilor alegătorilor, iar Igor Dodon a obținut mandatul de președinte.

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții PAS, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. În cursa electorală au fost înscriși 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: