Ilegalități la o carieră de piatră, depistate de către oamenii legii (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ilegalități la o carieră de piatră, depistate de către oamenii legii (VIDEO)

Un agent economic care gestionează o carieră din zona de nord a țării, ar fi admis mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate. Activitatea antreprenorului a fost monitorizată timp de cinci luni de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) în comun cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu. 

Potrivit oamenilor legii, nici unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și actele necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, iar foile de parcurs ar fi fost întocmite cu abateri de la prevederile legale.

„Concomitent, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care contrar prevederilor Codului transporturilor rutiere, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise. În rezultatul acțiunilor constatate a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței”, se menționează într-un comunicat emis de Poliție. 

Totodată, Poliția anunță că a fost sesizat Centrul Național Anticorupție, pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimată.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: