„Îmi exprim speranța într-o bună colaborare pe viitor”. Mesajul președintei Maia Sandu pentru noul cancelar al Germaniei
Full Article 2 minutes read

„Îmi exprim speranța într-o bună colaborare pe viitor”. Mesajul președintei Maia Sandu pentru noul cancelar al Germaniei

Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare noului cancelar al Germaniei Olaf Scholz care pe 8 decembrie, a fost ales în această funcție. Șefa statului își exprimă speranța că Republica Moldova va avea în continuare o colaborare bună cu Germania. Totodată, Maia Sandu a amintit despre contribuția fostului cancelar, Angela Merkel, menționând că „a dat tonul politicii europene și internaționale”.

„Îi transmit sincere felicitări și urări de succes cu acest prilej, și îmi exprim speranța într-o bună colaborare pe viitor, așa cum a fost mereu în relația cu Germania”, se arată în mesaj.

Totodată, șefa statului și-a exprimat recunoștința față de Angela Merkel, menționând că este un politician model.

„Îmi exprim, totodată, recunoștința profundă față de doamna Angela Merkel, pe care am avut onoarea să o cunosc personal. Este Politicianul-model care, în cei 16 ani cât a fost Cancelar Federal, a condus cu înțelepciune și hotărâre propria țară, a dat tonul politicii europene și internaționale, dar și a reușit să fie prietenul unor țări aflate la începutul construcției democratice, precum Republica Moldova”, susține Maia Sandu.

Olaf Scholz este al nouălea cancelar al Republicii Federale. Politicianul de 63 de ani este al patrulea cancelar va conduce un guvern de coaliție care preia responsabilitatea guvernamentală federală de la Angela Merkel după 16 ani de mandat.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: