În 71 de școli din capitală elevii studiază exclusiv în sălile de clasă
Full Article 2 minutes read

În 71 de școli din capitală elevii studiază exclusiv în sălile de clasă

71 de instituții școlare din capitală activează exclusiv cu prezența fizică a elivilor. Totodată, în 57 de școli, anumite clase studiază în mod obișnuit (în primul rând cele primare și cele absolvente), iar altele – cu o anumită fluctuație. Informații în acest sens au fost prezentate, în data de 6 septembrie, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi. Funcționarul a remarcat că, în ultima perioadă, numărul pedagogilor doritori de a se vaccina împotriva coronavirusului a crescut.

Activitatea instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2  este organizată în cea mai mare parte cu prezența fizică a elevilor în clase.

Astfel, 71 de instituții școlare activează conform modelului 1 aprobat de Ministerul  Educației, exclusiv cu prezență fizică. Totodată, 57 de școli studiază după modelul 7, când anumite clase studiază în mod obișnuit (în primul rând cele primare și cele absolvente), iar altele – cu o anumită fluctuație.

Pe parcursul săptămânii curente, Direcția generală educație va monitoriza activitatea instituțiilor care, deocamdată, nu activează cu prezență fizică totală, dar au capacitate tehnică de proiect a blocurilor de studii, în vederea identificării soluțiilor pentru organizarea studiului în clase.

Odată cu începerea anului nou de învățământ, echipele mobile organizate la nivel municipal se vor deplasa în instituții pentru imunizarea angajaților școlari, chiar dacă numărul doritorilor de a se vaccina împotriva infecției COVID a crescut.

***

În prezent, în municipiul Chișinău activează 151 de instituții de învățământ, în cadrul cărora studiază 97 118 elevi, ceea ce reprezintă cu cca 3 400 de copii mai mult față de anul precedent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: