În ajun de 1 septembrie, Fiscul dă start controalelor în piețele de flori din Chișinău și Bălți
Full Article 1 minutes read

În ajun de 1 septembrie, Fiscul dă start controalelor în piețele de flori din Chișinău și Bălți

Serviciul Fiscal de Stat va desfășura în perioada 31 august 2021 – 01 septembrie 2021 acțiuni de monitorizare și verificare la contribuabilii care comercializează flori în piețele autorizate și unitățile de comerț din municipiile Chișinău și Bălți. Potrivit unui comunicat publicat pe 24 august, scopul acțiunilor este prevenirea comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control.

Acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activității de întreprinzător.

Potrivit reprezentanților Fiscului, acțiunile respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii de 1 septembrie. Serviciul Fiscal de Stat atrage atenția că, în această perioadă, se atestă sporirea riscului de nedeclarare a vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: